Translate

dijous, 18 d’abril del 2013

L'Avi Ton de l'Eudald Massana Noya










Nom: Avi Ton
Anyada: 2011
Celler: Eudald Massana Noya
D.O. Penedès
Varietats: 100% Xarel·lo.
Preu a www.ordalvi.com 9.95€


Si us agrada l'enoturisme, Eudald Massana Noya és un d'aquells cellers on sempre tenen un ampli ventall d'activitats a punt per als visitants encuriosits. Amb sintonia amb la DO Penedès, per aquestes dates estan organitzant un maridatge fantàstic d'ostres del Delta de l'Ebre amb Xarel·lo del Penedès. I com no, si maridem Xarel·lo del Penedès i Eudald Massana el resultat no és un altre que l'Avi Ton. Crec que no exagero si dic que l'Avi Ton és el buc insígnia d'aquest celler. I és que no hi ha tans vins al Penedès que puguin presumir d'estar elaborats amb Xarel·lo procedent de vinyes plantedes el 1945! Ceps amb més de 65 anys que, lluny de jubilar-se, ara ens regalen el seu millor fruit. El nom del vi és un homenatge precisament a aquell qui va plantar els ceps, el pare de l'Eudald Massana i l'avi dels seus fills.

L'Avi Ton és un vi de fermentació en barriques noves de roure francès i americà i amb una criança de tres mesos amb les seves propies mares. De color daurat de mitjana intensitat i menisc brillant. En nas trobem aromes de fruita madura, poma al forn, plàtan madur i pinya en almíbar juntament amb aromes làctics de mantega, bolleria i toffee. Tocs de fusta nova. En boca es mostra complexe, dens, ample, amb predomini dels aromes de criança, pa torrat i fumats amb un gust final amarg i lleugera acidesa. Té un posgust mig i agradable. Fent una valoració global diríem que és un vi per prendre i degustar sense preses, allunyat dels blancs joves més fàcils i directes. Per assaborir-lo amb calma i sense prejudicis. Un vi d'autor per definició no pot ser fàcil i aquest, n'és un bon exemple. Ideal per maridar amb una sarsuela de peix i marisc i, evidentment, amb ostres del Delta de l'Ebre!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada